Novinky

16.05.2011

Chřestové speciality

Na tradiční dny chřestu jsme pro vás připravili několik specialit z této labužnické pochoutky.

Jemný krém z bílého chřestu a čerstvou řeřichou
60.-Kč

Grilované tygří krevety na zeleném salátku s chřestem, cherry rajčátky a jogurtovým dresinkem
180.-Kč

Grilované mušle Sv. Jakuba se zeleným chřestem a holandskou omáčkou
250.-Kč

Zapečený zelený a bílý chřest s parmazánem, toastem a sázeným vejcem
130.-Kč

Dušený bílý chřest s parmskou šunkou, vařeným bramborem a holandskou omáčkou
180.-Kč

200g Grilované filátko z halibuta na chřestovém rizotu
330.-Kč

Vepřová panenka se zeleným chřestem baleným ve slanině, bramborem a lehkou sýrovou omáčkou
240.-Kč

250g Steak z hovězí svíčkové se zeleným a bílým chřestem a Bernskou omáčkou
390.-Kč


19.04.2011

Velikonoce

Na tento tradiční svátek jsme pro Vás připravili degustační menu za velmi příznivou cenu.

Předkrm: Silný vývar z hovězí oháňky s jarní zeleninou a játrovými knedlíčky nebo Grilovaný kozí sýr s toasty a salátem z rukoly, čekanky a cherry rajčátky

Hlavní chod: Pečené jarní kuřátko s velikonoční nádivkou, špenátem a vařeným bramborem nebo Grilované jehněčí kotletky se slaninou a houbové pappardelle

Zákusek: Domácí tvarohový závin s vanilkovou zmrzlinou

Cena menu 440 Kč


29.03.2011

Pracovní příležitost

V rámci rozšiřování našeho kuchařského kolektivu přijmeme kuchaře se zkušeností s italskou a mezinárodní gastronomií.

Nástup možný ihned.

Pro bližší informace volejte na telefonní číslo 777 714 987


29.03.2011

Sobota 2. 4. 2011

V sobotu dne 2. 4. 2011 bude naše restaurace od 16:00 hodin uzavřena z důvodu privátní oslavy.

Velmi se omlouváme všem hostům a předem děkujeme za pochopení.


16.03.2011

Rum Zacapa Centenario X.O. 25 años

Pro velký úspěch rumu Rona Zacapy 23 años, nově nabízíme i vynikající 25letý rum Ron Zacapa X.O.

Ron Zacapa Centenario X.O. je vyráběn z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o průměrném stáří 23 let, které jsou dále na dva roky ukládány do sudů z francouzského dubu, ve kterých byl dříve uložen koňak. Tento rum je následně blendován po dobu minimálně jednoho roku, aby bylo dosaženo perfektní rovnováhy ve složení vůně a chuti.

 


08.03.2011

Čerstvé mušle sv. Jakuba s chřestem

Přijďte si k nám pochutnat na výtečných mušlích svatého Jakuba s přelivem z Holandské omáčky a čerstvým chřestem jen za 250 Kč.

Symbolem poutníků putujících do Santiaga de Compostelly je Svatojakubská mušle. Původ mušle pochází z legendy, podle které portugalský rytíř stál v blízkosti přístaviště, kde stála loď, která přivezla ostatky svatého Jakuba do Španělska. Když jeho kůň viděl podivuhodný a světlý třpyt, který dopadal z hvězd na apoštola, byl z pohledu tak vyděšený, že skočil do vody a vzal s sebou do hlubin i rytíře. Rytíř byl zachráněn a vytažen na palubu. Zachránci plni úžasu viděli, že jeho tělo bylo zcela pokryto svatojakubskými mušlemi. Existují i další legendy, které se váží ke Svatojakubské mušli. Všechny mají v podstatě stejnou předlohu příběhu, totiž svatým Jakubem zázračně zachráněné lidi.

Zdroj: www.wikipedia.org


24.02.2011

Ron Zacapa centenario 23 años

Zacapa Centenario 23 Años je luxusní třtinový rum zrající 23 let v dubovém sudu metodou Solera. Tento, jediný rum, který se nachází v “Síni slávy karibských rumů“ je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2.333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon a Sherry Pedro Ximenez. Ron Zacapa Centenario 23 Años je vyráběn z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o průměrném stáří 23 let, které jsou následně blendovány po dobu minimálně jednoho roku.

Panáčka tohoto výtečného rumu si u nás můžete dát jen za 130 Kč.


24.02.2011

Baron de Ley Reserva

Do našeho sortimentu červených vín jsme přidali španělské víno z oblasti Rioja za cenu 890 Kč.

Odrůda 100% Tempranillo. Víno zraje 20 měsíců v nových sudech vyrobených z amerického dubu a poté 24 měsíců v láhvi. Barva je tmavě červená s nahnědlými okraji. Vůně je typická, vyzrálá, živočišná a kořenitá s tóny povidel a dubovosti. Šťavnatá a extraktivní chuť s výraznou ovocností, v závěru je podpořena měkkou tříslovinou a dobře zakomponovanou kyselinou. Objevují se aromatické tóny koření a velmi vyzrálého ovoce a povidel.


23.02.2011

Grilovaná Maminha

Grilovaná Maminha s pečeným bramborem, grilovanou zeleninou a křehkým zeleným salátem.

Maminha je jedno z nejoblíbenějších hovězích mas v Severní a Jižní Americe. Nejvíce ji nalezneme na jídelních lístcích zejména v brazilských a argentinských restauracích. Jedinečnou a nezaměnitelnou chuť jihoamerických steaků dodává nejenom kvalita volského masa, ale zejména vyzrávání po dobu tří až čtyř týdnů během přepravy do Evropy, kde se při zrání masa spouštějí různé biochemické a enzymové procesy, které povolují vazby vláken svaloviny a maso se tak mění v až neuvěřitelně křehké. Zkušení kuchaři a protřelí gurmáni přirovnávají Maminhu ke známému filé mignon díky své kvalitě, křehkosti a šťavnatosti. Maminha nejlépe chutná v přípravě medium rare nebo medium, kdy je maso nejšťavnatější.

Přijďte i vy ochutnat tuto specialitu a sami uvidíte, že jste si nemohli vybrat lépe.


Menu emailem

Přihlaste se k odběru menu zde.


Virtuální prohlídka

Kde nás najdete?

Facebook

Del-Corso

Copyright © 2010 Ave Bohemia s.r.o.